Josepa

Kiertopalkinnot

JOSEPAN KIERTOPALKINNOT - VUOSITTAIN JAETTAVIEN PALKINTOJEN HAKUOHJEET JA JAKOPERUSTEET

Koiran ohjaajan tulee olla Joensuun seudun Palveluskoirayhdistys ry:n jäsen koevuoden alussa. Kiertopalkintohakemus tulee toimittaa 31.12. mennessä sihteerille joko postitse (kts. osoitetiedot Josepan kotisivuilta www.josepa.fi/yhdistys) tai sähköpostilla osoitteeseen sihteeri ( at ) josepa.fi.

Miten kiertopalkintoa haetaan?

Lähetä sihteerille koetulokset; kopio/sähköinen liitetiedosto kilpailukirjasta tai linkki koirasi jalostustietokannassa oleviin tietoihin. Kerro, mitä kiertopalkintoa olet hakemassa ja millä pisteillä.

Josepa maksaa pokaalien kaiverrukset. Palkinnot jaetaan Josepan vuosikokouksessa.

BELLAN POKAALI – pk-tulokas (lahj. Sari Suvanto & Esa Puhakka) 

Jaetaan palveluskoirakokeiden möllikoirille eli tosialokkaille. Alokasluokan kokeen yhteistuloksen korkein pistemäärä ratkaisee. Pisteiden mennessä tasan kahdella kilpailijalla ratkaisevat maastopisteet. Mikäli tulokset ovat edelleen samat, ratkaisevat  koiran muiden luokkien /lajien pk-kokeiden pistemäärät.
  
HERAN PYTTY – jälkikoirat (lahj. Heimo Sotti)
 
Josepan jäsenten jälkikoirille. Viisi (5) koulutustunnuksella varustettua tulosta otetaan huomioon. 
Pisteet:
VOI I/ II/ III-tulos = pisteet 20/17/14 AVO I/II/III-tulos = pisteet 13/11/9 ALO I/II/III-tulos = pisteet 8/6/4 
Piirinmestaruusmitalistit saavat lisäpisteitä +10/+7/+4 SM-sijoituksista saa lisäpisteitä 1.-6. = +30/+25/+20/+15/+13/+11 

METSIEN MALJA – haku- jälki- ja etsintäkoirat (lahj. P-K:n Poliisikoirakerho) 

Palkinto on tarkoitettu pk-kokeiden haku-, jälki- ja etsintäkoirille, sekä palveluskoirien SM- kilpailuissa kilpailleille koirakoille. Koetulosten yhteenlaskettu pistemäärä ratkaisee. SM-kokeessa saatuun tuloksen oikeuttavaan pistemäärään lisätään +50 pistettä. Jos ohjaaja saa viisi perättäistä kiinnitystä kiertopalkintoon, saa hän palkinnon omakseen.
  
PARHAAN NARTTUKOIRAN PALKINTO – pk-narttukoira 

Kiertopalkinto on tarkoitettu Josepan parhaalle nartun saavuttamalle tulokselle palveluskoirakokeissa. Kokeita ovat esim. PAJÄ, PAVI, PAHA, PAEK, PASU ja PAOP, joissa on sama pisteytyssysteemi tuloksen saavuttamiseksi. Kiertopalkinnon saa haltuunsa vuodeksi narttukoira, joka on saavuttanut parhaan tuloksen esim. palveluskoirakokeissa edelliseltä kaudelta.
  
APEN PYTTY - viestikoirat (lahj. Eija & Matti Koistinen)

Pytyn lahjoittavat Eija ja Matti Koistinen. Pytty kiertää jatkuvasti. Josepa hankkii tilalle uuden palkinnon, mikäli pytty menee huonoon kuntoon. Lahjoittajiin on oltava yhteydessä, mikäli sääntöön halutaan tehdä muutoksia. Pytty jaetaan ensimmäisen kerran v. 2013 tuloksista. Kilpailevan koiran on oltava Joensuun Seudun Palveluskoirayhdistyksen jäsen ja edustettava viestikokeissa Josepaa ko. kilpailukautena, poikkeuksena rotumestaruuskoe. Kilpailuaika on kalenterivuosi. Vuosittain saadut tulokset on ilmoitettava johtokunnalle 31.12. mennessä. 

Pisteet lasketaan oheisen taulukon mukaan siten, että kustakin luokasta/vuosi voidaan laskea mukaan viisi parasta tulosta. Lisäpisteitä saa SM-mitalista ja piirinmestaruudesta taulukon osoittamalla tavalla. Kiertopalkinto luovutetaan vuodeksi kerrallaan eniten pisteitä saaneelle viestikoirakolle. Pisteiden mennessä tasan ratkaisevat ykkös-, kakkos- ja kolmostulosten määrä. Josepa kaiverruttaa laatan kiertopalkintoon vuosittain. Mikäli pyttyä ei jonakin vuonna jaeta, se tulee palauttaa Josepalle takaisin.
 
Joensuussa 20.1.2013, Eija ja Matti Koistinen ja Mertzenheit´s Abejack
 
 
 
Pisteet
Viestikoe 
I tulos – alo
3
 
II tulos – alo
2
 
III tulos – alo
1
 
I tulos - avo
6
 
II tulos – avo
5
 
III tulos – avo
4
 
I tulos – voi
9
 
II tulos – voi
8
 
III tulos – voi
7
SM-mitalit
Kulta
+10
 
Hopea
+9
 
Pronssi
+8
Piirinmestaruus
 
+5

MATEN MALJA – koe- ja näyttelytulokset (lahj. Arja Kettunen)
 
Jaetaan palveluskoirien koe- ja näyttelytulosten perusteella. Vähimmäisvaatimus on 2 x vähintään 2. palkinto palveluskoirakokeessa ja 2 x vähintään arvosana hyvä (H) näyttelyistä. Pistelaskussa otetaan huomioon 5 tulosta molemmista. 
Pisteet:
Pk-kokeet:
1. palkinto = 10 p, lisäksi sijoituksesta +7/+5/+3
2. palkinto = 7 p, sij. +5/+3/+1
3. palkinto = 3 p, sij. +3/+1
Piirinmestaruuskoe, sijoituspisteet +20/+15/+10 SM-koe, sijoituspisteet +50/+45/+40/+35/+30  KVA = +15 p 
Näyttelyt: ERI+SA = 7 p, ERI = 5 p, EH = 3 p, H = 2 p. Lisäksi; PU/PN 1-4 sijoituksista +5/+4/+3/+2 p. ja ROP/VSP +5/+3 p.
 
SAMUTEMUN POKAALI – valjakkohiihto (lahj. Kirsti & Esko Romppanen)

Jaetaan parhaista valjakkohiihdon koetuloksista. Pokaali on koirakohtainen, pistelaskussa huomioidaan viisi parasta sijoitusta. Jos pisteet menevät tasan, ratkaisee ensimmäisten, toisten jne. sijojen määrä. 
Pisteet: 
Sijoitus 1./2./3./4./5. = pisteet 15/13/11/8/5 p. Lisäksi piirinmestaruuskokeen sijoituksesta 1.-5. = +15/+13/+11/+8/+5 p ja SM-kokeen sijoituksesta 1.-5. = +30/+28/+26/+23/+20 p. 

TOKOPOKAALI – tottelevaisuuskokeet (lahj. Josepa ry)
 
Kilpailuun lasketaan enintään viiden (5) kokeen pisteet yhteen. Eniten pisteitä saanut koirakko voittaa. Tasapisteissä voittaa se, jolla on parhaat pisteet yksittäisestä kokeesta. Kiertopalkinto on ikuisesti kiertävä.
 
MUUT KIERTOPALKINNOT

Jaetaan edellisen vuoden ansioista.

LIEKSALAISTEN PYTTY – erityisen ansiokasta työtä Josepan eteen tehnyt henkilö (puheenjohtajan valinta). 
VUODEN KOULUTTAJA – kouluttajana ansioitunut henkilö. 
RAJAN PYTTY – ansiokkaasta pelastuskoiratyöstä / -teosta. 
 
 

SM-POKAALI

 
Pokaali myönnetään parhaiten palveluskoirien kesän SM-kilpailuissa pärjänneelle yksittäiselle koirakolle. Palveluskoiralajit ovat haku, jälki, viesti, etsintä ja opastus.
 
Kennelpiirin kiertopalkinto
 
 

VUODEN PALVELUSKOIRA PALKINTO

 
* Kilpailu on tarkoitettu Pohjois-Karjalan Kennelpiirin alueella asuville palveluskoiraharrastajille. Jos henkilö muuttaa kesken vuoden Kennelpiirin alueelle, otetaan kokeissa saavutetut tulokset huomioon muuttopäivästä lähtien.
* Jos koira saa kolme kiinnitystä kiertopalkintoon, se saa palkinnon omakseen.
* Vuosittain kiinnityksen saaja kaiverruttaa kustannuksellaan koiran nimen palkintoon.
* Tulokset on todistettava virallisella kilpailukirjalla ja ilmoitettava vuoden loppuun mennessä palveluskoirayhdistykselle, joka ilmoittaa tulokset Kennelpiirin palveluskoirajaostolle.
 
PISTETAULUKKO         
Palkinto     1.      2.      3.
Luokka
ALO        15p.  10p.    5p.
AVO        20p.  15p.   10p.
VOI         25p.  20p.   15p.
 
* Jos koira voittaa piirinmestaruuden, saa se hyväkseen taulukon osoittaman pistemäärän lisäksi viisi lisäpistettä.
* Jos koira menestyy Suomen Palveluskoiraliitto ry:n Suomen mestaruuskisoissa, saa se hyväkseen yllä olevan taulukon osoittaman pistemäärän lisäksi SM-kullasta 40 pistettä, SM-hopeasta 30 pistettä ja SM-pronssista 20 pistettä.
* Jos koira osallistuessaan kansainväliseen kokeeseen saa tuloksen, saa se hyväkseen taulukon osoittaman pistemäärän lisäksi viisi lisäpistettä.
*Jos koira saavuttaa jossakin lajissa SF KVA:n arvon, saa se hyväkseen 10 lisäpistettä.
 
Tasapistetulkinta:
1. Mikäli kaksi tai useampia koiria päätyy tasapisteisiin, on voittaja se koira, jonka tulokset ovat ylemmästä kilpailuluokasta. Vertailu tehdään lähtien ylimmästä kilpailuluokasta ensin ykköstulosten osalta, sitten kakkostulosten osalta jne., kunnes keskinäinen järjestys saadaan selville.
2. Mikäli sijoitukset eivät ole ratkenneet 1. kohdan vertailulla, ratkaistaan voittaja laskemalla kilpailijoiden kilpailuun ilmoittamien tulosten kokonaispistemäärän keskiarvo. Voittajaksi tulee se koira, jolla keskiarvo on suurin.
* Pisteitä laskettaessa otetaan huomioon enintään viisi kilpailua.
* Palkinto jaetaan Pohjois-Karjalan Kennelpiirin vuosikokouksessa.

Nämä säännöt on hyväksytty Josepan johtokunnan kokouksessa 23.1.2013.