Josepa

Pienryhmätoiminta 2017

Pienryhmätoiminta ja niihin hakeminen 2017

Maastokauden 2017 pienryhmät (jälki, haku, viesti, etsintä) muodostetaan pääosin itseohjautuvasti. Jokaisen pienryhmään kuuluvan täytyy olla Josepan jäsen ja edellisen kauden talkoovelvoite täytyy olla tehtynä.

Talkoopisteet v. 2017 

Mikäli haet ensimmäistä kertaa ryhmäpaikkaa, ei sinulla tarvitse olla talkoopisteirä suoritettuna. Mikäli sinulla on jo ollut ryhmäpaikka, tulee sinulla olla ennen kevään ryhmähakua suoritettuna kolme (3) talkoopistettä, pl. tuleva kesä (siirtymäkausi). Eli kolmen talkoopistesääntö alkaa tänä vuonna. Talkoopisteet määräytyvät seuraavasti: 

- Koetoimitsijat ja ratamestarit saavat kolme (3) talkoopistettä suorittamastaan työstä kokeessa tai tapahtumassa. Tämä koskee myös luonnetestin ja MH-kuvauksen koetoimitsijaa ja ratamestaria.
- Match shown vastuuhenkilö saa kaksi (2) talkoopistettä
- Match showssa työskentelevä saa yhden (1) talkoopisteen
- Pentu, BH tai muun vähintään 6 kerran kouluttaja saa kolme (3) talkoopistettä
- Päivän kestävistä koulutuksista saa yhden (1) talkoopisteen
- Esineruutuiltamien ym. tapahtumien järjestäjä saa työstään yhden (1) talkoopisteen
- Lehti- tai näyttelytoimikunnassa, tai hallituksessa toimimisesta saa kaksi (2) talkoopistettä
- Kokeessa tai tapahtumassa talkoolaisena toimimisesta saa yhden (1) talkoopisteen per tapahtuma
- Kokeen talkoolaisten eväiden tekijä saa yhden (1) talkoopisteen
- Elokarelian talkoolaiset saavat yhden (1) talkoopisteen per päivä
- Muista tehtävistä talkoopisteiden määrän päättää tapauskohtaisesti hallitus

Pääsääntöisesti talkoopisteet tulee suorittaa kalenterivuoden aikana, mutta ihan viimeistään vielä seuraavan vuoden ensimmäisessä kisassa (valjakkohiihto) on mahdollisuus se puuttuva talkoopiste suorittaa. Maastoryhmiä aletaan muodostamaan huhti-toukokuussa, joten siihen mennessä on talkoopisteet oltava selvillä.

Jatkavat harrastajat muodostavat pienryhmät itsenäisesti niin, että ryhmään kuuluu sopiva määrä (esim. 6-8) ko. lajin harrastajaa. Ryhmä valitsee keskuudestaan yhteyshenkilön, joka ilmoittaa ryhmän kokoonpanon yhteystietoineen sähköpostiosoitteeseen koulutusvastaava (at) josepa.fi. Ryhmä sopii keskenään tavoitteista, aktiivisuudesta ja tarpeellisiksi katsomistaan pelisäännöistä. Pienryhmän yhteyshenkilö ilmoittaa viipymättä ryhmässään tapahtuvista muutoksista, esim. ryhmäpaikan vapautumisesta, koulutusvastaavan kautta hallitukselle (s-postilla koulutusvastaava (at) josepa.fi). Mikäli jatkava harrastaja ei löydä sopivaa pienryhmää, hän voi hakea pienryhmiin samalla tavalla kuin uudetkin harrastajat.
 
Pienryhmiin haku viimeistään 18.4. - Uudet jäsenet ja pienryhmäpaikkaa hakevat vastaavat pienryhmiin hakemista varten seuraaviin kysymyksiin: 1) Oma nimesi ja yhteystietosi 2) Millainen kokemus sinulla on palveluskoiraharrastuksesta? 3) Millainen koira sinulla on ja mikä on koirasi koulutustaso? 4) Millaisia tavoitteita sinulla on palveluskoiraharrastuksessa? 5) Miten paljon aikaa olet valmis käyttämään treenaamiseen? 6) Minkä maastolajin pienryhmään haet (jälki, haku, viesti)? 7) Oletko kiinnostunut tutustumaan pienryhmän toimintaan?

Hakemukset ja vastaukset kysymyksiin tulee lähettää viimeistään 18.4. vapaamuotoisesti sähköpostilla osoitteeseen koulutusvastaava (at) josepa.fi. Uusi harrastaja voi ilmoittautua yhteen maastolajiin, johon hänelle pyritään järjestämään paikka ryhmässä. Mikäli sopivaa pienryhmäpaikkaa ei ole tarjolla, hän voi jäädä odottamaan paikan vapautumista. Uuden harrastajan pitää olla Josepan jäsen, mutta häneltä ei vaadita talkoovelvoitetta etukäteen. Pienryhmäpaikkaa voi hakea myös maastokauden aikana. 

Tottelevaisuuskoulutus

Jokainen pienryhmä voi halutessaan järjestää omatoimista tottelevaisuuskoulutusta, samaan tapaan itseohjautuvasti, kuin maastoharjoituksetkin. Linnunlahden koulutuskenttä on varattu Josepalle tiistaisin klo 16-20 ja sunnuntaisin klo 13-15. Lisäksi Onttolassa ns. pelastuskoiraradalla, jonka yhteydessä on tottelevaisuusharjoitukseen soveltuva kenttä, on Josepalle varattu vuoro keskiviikkoisin klo 18-19.