Josepa

NOM 2018

NOM Palveluskoirien pohjoismaiden mestaruuskilpailut

Tulevana syksynä yhdistyksemme järjestää yhteistyössä Pohjois-Karjalan Käyttökoirat ry:n kanssa palveluskoiralajeissa kilpailevien keskuudessa kovasti arvostetun ja hienon palveluskoirien arvokisatapahtuman.

Ajankohta: 7.9. - 9.9.2018 

Kilpailukeskus: Liperin koulukeskus, os. Koulutie 2, 83100 Liperi 

Koetoimitsija: Merja Tammi

Palveluskoirien pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin osallistuu neljä Pohjoismaata; Ruotsi, Norja, Tanska ja Suomi. Kilpailut järjestetään vuorovuosin kussakin maassa. Edellisen kerran ko. kilpailut on järjestetty Suomessa vuonna 2014. Koelajeina ovat haku, jälki, viesti, IPO, ja pohjoismainen suojelu. Kustakin maasta osallistuu kolme kilpailijaa/laji eli koirakoita on maksimissaan 60. Jos haluat tutustua lajeihin tarkemmin, niin lisätietoja löytyy osoitteesta www.palveluskoiraliitto.fi/lajit Kohdasta ”Kokeiden ja kilpailujen säännöt ja ohjeet” löytyvät NOM-säännöt. Jokaisessa lajissa on maasto-osuudet ja tottelevaisuusosuus. Maasto-osuudet suoritetaan Liperin, Joensuun ja Kontiolahden ympäristöissä metsissä ja pelloilla. Tottelevaisuusosio sekä IPO:n ja pohjoismaisen suojelun puruosiot suoritetaan kilpailukeskuksen kentillä.

Kilpailut alkavat perjantaina 7.9. ilmoittautumisella ja avajaisilla, sekä jokaiselle joukkueelle osoitetulla harjoitteluajalla tottelevaisuudessa ja puruissa. Lauantaina 8.9. ja sunnuntaina 9.9. suoritetaan osasuorituksia sekä maastossa että kisakeskuksessa. Kilpailut huipentuvat sunnuntaina päättäjäis- ja palkintojenjakotilaisuuteen. 

Kokeiden järjestelyt

Kokeiden järjestelyt aloitettiin koetoimitsijan järjestämällä aloituspalaverilla 8.1. Tässä ja myöhemmin pidetyissä palavereissa on muodostettu eri vastuualuiden hoitamiseksi työryhmiä, mm. tiedotustiimi, seremoniamestarin tiimi, sekä ruokailusta vastaava tiimi.
Lisäksi eri lajeihin on valittu vastuuhenkilöt, jotka keräävät itselleen työryhmän huolehtimaan lajikokonaisuuksien (jälki, haku, viesti) hoitamisesta. P-K:n Käyttökoirien vastuulajit ovat IPO ja Pohjoismainen suojelu. 


NOM Facebookissa

Yhdistyksemme jäsenistölle suunnatut NOM kokeiden Facebook sivut löytyvät tästä linkistä; NOM Palveluskoirien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 7.-9.9.18 Liperi. Näiden sivujen roolina on julkaista mm. tapahtumaan liittyviä käytännön järjestelyasioita, tiedottaa koejärjestelyiden etenemisestä, kysellä talkooporukkaa yms. SPKL:n sivuille on myös avattu NOM-sivut.